“Management is doing things right, leadership is doing the right things.”
Peter Drucker
"I suppose leadership at one time meant muscles, but today it means getting along with people."
Mahatma Gandhi
"Leadership is unlocking people’s potential to become better."
Bill Bradley
"Leadership cannot really be taught. It can only be learned."
Harold S. Geneen

Van Lanschot & Partners


Echte leiders zijn verbinders

'Succes steunt voor een groot deel op de interactie van organisaties met hun medewerkers en omgeving. En op de leiders die verbindingen weten te leggen die organisaties sterker, slimmer en productiever maken. Leiders als 'drijvende kracht' achter de ambities. Van Lanschot & Partners verbindt organisaties in de financiële en zakelijke sector met deze sleutelfunctionarissen. Op management-, directie-, bestuurs- of toezichtniveau: wij zorgen dat de juiste man of vrouw op de juiste plek komt.'

Synergie en verbinding

Vanuit onze waarden integriteit, maatschappelijke verantwoordelijkheid en optimale kwaliteit kijken wij naar organisaties en mensen. We vragen ons constant af: Wat boeit hen? Wat inspireert hen? Wat geeft hen energie? We zoeken synergie, verbinding en authenticiteit.

Oog voor goede leiders

Van Lanschot & Partners heeft oog voor leiders. Mensen die in staat zijn om anderen te inspireren en te motiveren. Om de betrokkenheid en productiviteit in organisaties te vergroten. Om verbindingen te leggen die de toekomstbestendigheid vergroten. Mensen met de kwaliteiten en competenties om ambities te realiseren, en visies en verandertrajecten tot een succes te maken.

"Innovation distinguishes between a leader and a follower."
Steve Jobs
"A good leader can’t get too far ahead of his followers."
Franklin D. Roosevelt
"As we look ahead into the next century, leaders will be those who empower others."
Bill Gates
"The real leader has no need to lead. He is content to point the way."
Henry Miller

Over ons


Een onafhankelijk bureau met kijk op mensen en organisaties

Van Lanschot & Partners is een onafhankelijk bureau dat search en recruitment in de financiële en zakelijke sector verzorgt. Tevens voorzien we in interim-management oplossingen en coaching. Wat ons onderscheidt is onze kijk op mensen en organisaties en de interactie tussen beide. En in ruimere zin, de mens in relatie tot de samenleving. We zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en realiseren ons welke impact een aanstelling kan hebben.

Wederzijdse verbindingen

We zijn continu in gesprek met de markt. Opereren discreet. Kennen de high potentials en verdiepen ons in 'what makes them tick'. Vragen door tot de ambities en verwachtingen helder zijn. Weten door onze ervaring en ons netwerk wederzijdse verbindingen tot stand te brengen. Wij vinden de oplossing voor u. Persoonlijk maatwerk: daar staan we voor. Professioneel, integer en betrokken.

Diensten


Wij bieden maatwerk op het gebied van executive search, recruitment, coaching en interim management

Begrip van uw organisatie, team en verwachtingen staat centraal in onze samenwerking. Naast markt- en vaktechnische kennis beschikken we over het relevante netwerk. Dit zetten wij exclusief voor u in.

Wat we doen:

 • Executive Search
 • Recruitment
 • Coaching
 • Interim Management

Executive Search

Eén kernactiviteit is executive search van functionarissen op hoger management-, directie-, bestuurs- en toezichtniveau. Eerst maken we een analyse van de organisatie en van de in te vullen positie. Wat zijn de verwachtingen en ambities, nu en in de toekomst? Vervolgens stellen we met de opdrachtgever het functieprofiel op. Hierin staan de context, de resultaatgebieden als de gewenste competenties omschreven.

Transparante aanpak

Binnen ons netwerk identificeren en benaderen we personen die qua capaciteiten, kwaliteiten en ambities beantwoorden aan het functieprofiel. Met elke kandidaat hebben we een aantal interviews. Daarbij kijken we naast de individuele kennis en kunde ook naar de andere aspecten die het succes van de match bepalen. De bevindingen vatten we samen in een compact rapport over de kandidaat.

Discreet, betrokken en persoonlijk

Op basis van deze selectie brengen we u in contact met één of meer kandidaten. Omdat we van mening zijn dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in topfuncties, voeren we een actief genderbeleid. Ook na de aanstelling adviseren en begeleiden wij de betrokkenen, bijvoorbeeld over de arbeidsvoorwaarden en de beloningsstructuur. Na zes maanden evalueren wij met alle betrokkenen de procedure. De gehele procedure verzorgen wij discreet, betrokken en persoonlijk.

Recruitment

Wij zijn bezig met de leiders en managers van morgen. We kijken altijd uit naar ambitieuze en getalenteerde professionals met drie tot acht jaar ervaring op het gebied van finance, risk, tax, legal, compliance, treasury, asset & wealth management, audit, HR en real estate. Daardoor beschikken we over een groot en waardevol netwerk van Young High Potentials. Mensen die in de nabije toekomst de richting en het succes van organisaties kunnen bepalen.

Netwerk van Young High Potentials

Regelmatig praten we bij met de Young High Potentials in ons netwerk. We doen aan kennisoverdracht, geven loopbaanadviezen en verzorgen introducties bij organisaties. Speciaal voor deze leiders van morgen organiseren we YHP-evenementen, waarbij we hen in contact brengen met de leiders van vandaag. Want we denken niet alleen met u mee over de uitdagingen van nu. We denken vooruit.

Coaching

“Hoe motiveer ik mijn medewerkers?”
“Hoe slaag ik erin mijn mensen betrokken te houden?”
“Hoe kan ik de communicatie met mijn collega’s verbeteren?”
“Hoe kan ik mijn persoonlijke effectiviteit verbeteren?”
“Besteed ik wel genoeg aandacht aan mijn gezin en niet in de laatste plaats: aan mezelf?”

Dit zijn vragen waar veel executives dagelijks mee worstelen.

Energie

Dit waren issues waar wij zelf ook tegenaan liepen. Wat wij ervan geleerd hebben: het draait het allemaal om je energiehuishouding. Daarom is het belangrijk om erbij stil te staan en te kijken of jij energie krijgt van wat jij doet. Of kost het je misschien alleen maar energie? Hoe staat het met jouw energiebalans?

Het mooie van onze coaching methodiek is dat het juist leidt naar meer jezelf kunnen zijn, waardoor je echt persoonlijke keuzes kunt maken. In ieder traject streven wij ernaar om van een situatie van 'overleven' naar 'moeiteloos leven' te gaan. Of dit lukt? Onze cliënten menen van wel. Met onze holistische kijk, waarbij wij altijd uitgaan van een geïntegreerd mensbeeld (geestelijk, lichamelijk en spiritueel), zijn er geen situaties waarbij er geen 'transformatiemogelijkheden' zijn.

Wij gebruiken hiervoor geavanceerde, mede op de kwantumfysica en neurowetenschap gebaseerde coaching interventies. Onze aanpak is direct, intensief, praktisch en doelgericht. Onze coaches hebben zelf de nodige zakelijke- en levenservaring opgedaan, hierdoor kan er ‘in-context’ vanuit de unieke persoonlijke situatie van de cliënt gecoacht worden.

Coaching trajecten

Al naar gelang de specifieke behoefte van de cliënt, bieden wij:

Personal Coaching

Wij werken met individuen en teams van organisaties, vaak in een internationale context. We ontwikkelen leiderschapsvaardigheden, verhogen individuele en teamprestaties, bereiden executives voor op nieuwe carrière stadia en verantwoordelijkheden en helpen om specifieke persoonlijke en zakelijke uitdagingen te overwinnen.

Executive Coaching

Wij werken met leiders, ondernemers, managers en hun teams op hun persoonlijke en professionele groeipad. Onze coaching is gericht op vergroting van de persoonlijke effectiviteit en het verbeteren van het bereiken of overtreffen van persoonlijke doelen.

Team Coaching

Dit is vaak gericht op Management Teams (MT) waarin de samenwerking tussen het individu en het team, tussen het team en het individu en tussen het team en de rest van de organisatie centraal staat. Inzicht in de samenstelling van het team en het inzetten van individuele sterktes, vergroot de besluitvorming en uitvoeringscapaciteit van het team en daardoor de organisatie. Dit is een maatwerk team programma wat aansluit bij de specifieke doelen van de organisatie.

Kosteloos intakegesprek

Het coaching traject begint met een intakegesprek (ca. 1,5 uur). Hieruit volgt de doelstelling van het coaching traject en de formulering van de “coaching vraag”. Het intakegesprek is kosteloos en dient ook als persoonlijke kennismaking tussen de cliënt en de coach en vormt de start van een professionele werkbare alliantie. Het leidt tevens tot de coaching vraag of, zoals je wilt, een korte beschrijving van de intentie van het coaching traject vanuit het perspectief van de cliënt.

Aspecten die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld:
Waar loop jij tegenaan?
Wat zou jij willen als er geen belemmeringen waren?
Wat weerhoud je?
Wat wil je bereiken?
Hoe kunnen wij je daarbij helpen?

Evaluatie

Het coaching traject wordt afgesloten met een evaluatie om, enerzijds de impact van het coaching traject en anderzijds de verkregen inzichten en de ter beschikking gestelde tools, te bespreken.

Missie

Onze missie is de cliënt te ondersteunen bij het behalen van zijn (of haar) professionele en persoonlijke doelen. Wij doen dit door de cliënt te begeleiden bij het vergroten van hun zelfinzicht en het verbeteren van hun prestaties en de kwaliteit van leven. Daar krijgen wij energie van!

Neem vandaag geheel vrijblijvend contact met ons op voor een intakegesprek en neem wellicht één van de belangrijkste besluiten in je leven: kies voor je eigen persoonlijke ontwikkelingstraject naar een moeiteloos leven.

Onze coaches zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches (NOBCO). Wij werken volgens de NOBCO-gedragscode voor professionele coaches en het daarbij behorende klachtenreglement.

Interim management

Regelmatig ondersteunen we organisaties die een interim-manager of -directeur willen inzetten, bijvoorbeeld voor een herstructurering, reorganisatie, een herpositionering of simpelweg voor een tijdelijke vervanging. Wij brengen hen snel in contact met de gewenste interim-manager of specialist voor een tijdelijk dienstverband. Dankzij ons netwerk vinden we snel de juiste ervaren interim-professionals op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Wij werken voor


Mensen en organisaties organisaties die zich onderscheiden

Op het gebied van executive search, recruitment en interim management helpt Van Lanschot & Partners organisaties om voor sleutelfuncties op management-, directie-, bestuurs- of toezichtniveau de juiste match te bewerkstellingen. Tegelijkertijd ondersteunen we individuen door coaching om hun professionele en persoonlijke doelen te bereiken of te overtreffen. Wij streven naar een lange termijn partnership met onze cliënten. Onze cliënten zijn nationale en internationale organisaties, zowel beursgenoteerde multinationals als nichebedrijven. Van familiebedrijven tot startups. (Semi-)overheden, toezichthouders, culturele, educatieve en maatschappelijke organisaties.

Werkgebieden:

 • Accountantskantoren
 • Asset managers
 • Belastingadvieskantoren
 • Family offices
 • Financiële dienstverleners
 • Investment banks
 • Pensioenfondsen
 • Private banks
 • Private equity firms
 • Real estate firms
 • Trustoffices en wealth management
 • Verzekeraars

Team


Een ervaren team van toegewijde professionals

Intro

De professionals van Van Lanschot & Partners hebben hun sporen verdiend in de wereld van finance, asset management, real estate, life sciences, overheid en semioverheid. In de afgelopen jaren tekenden we voor talloze succesvolle plaatsingen en coaching trajecten. Graag stellen wij onze expertise en ons netwerk tot uw beschikking.

Michiel van Lanschot

Analyseren, initiëren, organiseren, enthousiasmeren en communiceren met als uiteindelijk doel verbinden. Dat zijn de drijfveren van Michiel van Lanschot. Het leggen van verbindingen met en tussen mensen is wat hem inspireert en energie geeft. Op basis van zijn ruim 30-jarige ervaring in het bedrijfsleven bouwt hij met Van Lanschot & Partners aan een mensgerichte organisatie die staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

Michiel studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht en Universiteit Leiden en volgde opleidingen bij o.a. de Amsterdam School of Real Estate. Hij vervulde financiële, fiscaal-juridische, HR- en commerciële functies bij Moret Gudde Brinkman (nu EY), Jones Lang LaSalle en Phanos. Zo bouwde hij als consultant en manager brede expertise op bij familiebedrijven en grote internationale consultancykantoren. Hij is actief in verschillende bestuursfuncties.

Terug naar Team

Johan Reinhoudt

Johan ziet mensen als grenzeloos potentieel, onafhankelijk van het leven wat ze nu hebben en graag zouden willen leiden. Hij is strategisch en werkt met vol enthousiasme en met focus op de individuele kwaliteiten van executives en professionals.

In zijn werk zijn de belangrijkste doelen van Johan het versnellen van onconventionele verbeteringen in de persoonlijke effectiviteit en persoonlijke weerbaarheid van een cliënt. Johan werkte meer dan dertig jaar in de gezondheidszorg en in (internationale) life-sciences organisaties, waarvan vele jaren als senior executive. Hij is ervaren op het gebied van leiderschapsontwikkeling, organisatieverandering en burn-out preventie en herstel.

Johan is ontwikkelaar van het ‘True Result™ Executive Coaching 5-stappen programma’ (personal en executive coaching) en ‘de 12-weken coach’ (versneld burn-out herstel). Dit zijn executive coaching processen met geavanceerde interventies, waarbij snelheid, doeltreffendheid en duurzame transformatie voorop staat en worden gezien als onderscheidende succesfactoren. Zijn coaching is bijzonder geschikt voor die executives en professionals die "nu" vooruit willen en die hun persoonlijke doelen meetbaar en sneller willen bereiken of zelfs overtreffen.

Hij heeft een BSc in Anesthesiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en is door het INSEAD-CEDEP in Fontainebleau (Frankrijk) en het Instituut voor Sociale en Bedrijfswetenschappen (ISBW) in Hilversum, gecertificeerd in general management. Verder is hij gecertificeerd Master Executive Coach (MCC), Master Burn-out Coach en heeft hij vele aanvullende trainingen gevolgd.

Terug naar Team

Eric de Clercq Zubli

Het motto van Eric de Clercq Zubli laat zich het best omschrijven als 'Wat kan ik betekenen voor de ander?'' Eric ondersteunt met plezier de groei van anderen, onder meer door hen bouwstenen aan te reiken. Daarbij is hij overtuigd van de duurzame waarde van dienend leiderschap voor mens en organisatie.

Eric heeft uitgebreide ervaring met het besturen, leiden en ontwikkelen van een professionele adviesorganisatie. Als lid van de Raad van Advies bij Van Lanschot & Partners houdt hij scherpe focus op de integriteit, professionaliteit en mensgerichtheid in de organisatie.

Eric studeerde Bouwkunde aan de HTS in Zwolle, Bedrijfskunde op Nyenrode University en Vastgoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast doorliep hij Executive Management Programs bij onder meer Nyenrode en INSEAD. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de commerciële vastgoedmarkt. Van 2006 tot 2013 was hij CEO van Jones Lang LaSalle in Nederland.

Terug naar Team

Contact


Neem gerust contact met ons op voor een nadere kennismaking.  Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek.

Van Lanschot & Partners
Meentweg 11-A9
1406 KB Bussum
Nederland

+31 (0)35 692 07 71
+31 (0)6 43 03 93 80

LinkedIn Michiel van Lanschot